Корнелия Нинова определи консултациите с президента като формални. “ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са еднакви

...
Корнелия Нинова определи консултациите с президента като формални. “ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са еднакви
Коментари Харесай

Нинова скастри ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, какво внесе в НС

Корнелия Нинова определи консултациите с президента като официални. 

“ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са идентични по цели - те се караха кой краде повече, тъй че чакаме да се разберат - имат идентична позиция по Еврозоната, джендър идеологията, даването на оръжия за Украйна ”, акцентира тя.
-->
Лидерът на Българска социалистическа партия посочи, че са на една позиция с първите две сили по ПВУ, правосъдна промяна, Шенген.

“В законодателната стратегия на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има значими закони, само че и такива, които няма да подкрепим. От през днешния ден внасяме в деловодството на Народно събрание наша лична законодателна стратегия ”. Заяви Нинова на трибуната в Народното събрание.

“Внасяме през днешния ден законопроект МРЗ да бъде 50% от междинната заплата от юли 2023г. Внасяме няколко ремонти в наказателно-процесуалния кодекс - за каране в пияно и дрогирано положение, причиняване на гибел при такова шофиране, повишение на наказванията то до 20 години затвор, без условна присъда, повишение на наказванията - двойно за трафикиране на мигранти. Ще внесем и редица обществени ограничения - като освобождение на хората до 26 година от възнаграждение на налог, безвъзмездни медикаменти за деца, всички ограничения, за които настояваме от години. Със сигурност би трябвало да се усили събираемостта на налозите, ние не сме последователи да се потиска 3% недостиг и да влизаме в този момент в Еврозоната - ние не сме готови, с цел да се случи това незабавно. Така че тези обществени ограничения могат да се осъществят ”, сподели още Нинова.

Относно бюджета водачът на Българска социалистическа партия сподели, че в случай че се внесе бюджет от служебния кабинет, те ще предложат промени сред първо и второ четене, а в случай че се предложи от постоянен кабинет, образуван посредством първите и вторите в Народното събрание, то те ще се внесат техните оферти и ще се борят за тях, както са го правили постоянно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР